Popis produktu
Obsah balenia 180ks vegánskych kapsúl
Čo sú FODMAP? FODMAP sú skupinou sacharidov s krátkym reťazcom, známych ako fermentovateľné oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly, ktoré sú často spájané s tráviacimi problémami, ako je nadúvanie, grganie, plynatosť a nepríjemné pocity v bruchu. Bežné potraviny s vysokým obsahom FODMAP Väčšina ľudí má tieto tráviace problémy, pretože sacharidy FODMAP sa zle trávia alebo zostávajú nestrávené, keď prechádzajú tráviacim systémom. Nakoniec sa tieto nestrávené potraviny dostanú do kontaktu s črevnými baktériami, kde podliehajú fermentácii a produkujú plyn, ktorý spôsobuje množstvo bežných príznakov spojených s FODMAP potravinami.
Kto môže mať prospech z FODMAP DPE? Osoby s intoleranciou FODMAP
Už ste identifikovali a vylúčili potraviny s vysokým obsahom FODMAP. Vyhnúť sa problematickým FODMAP je však ťažké pri stolovaní a niekedy aj pri príprave jedál doma. Chcete mať možnosť vychutnať si jedlo bez obáv, že by ste mohli byť vystavení potravinám, ktoré môžu narušiť vaše trávenie.
Zaradenie širšieho spektra potravín do jedálnička
Znížte občasné plynatosť a nadúvanie
Znížiť úzkosť z jedla a opäť si vychutnávať jedlo
Vegetarián/vegán
Milujete svoju rastlinnú stravu, ale niektoré z týchto husto výživných potravín vám lásku nie vždy opätujú. FODMAP DPE môže pomôcť lepšie stráviť ovocie, zeleninu a strukoviny. Umožní vám to uvoľniť a vstrebať viac živín a zároveň zabrániť nepríjemným a trápnym plynom. Trávenie a uvoľnenie viac živín
Zmiernite občasné plynatosť a nadúvanie
Vychutnajte si širšiu škálu FODMAP
Žijete, aby ste jedli, nie jete, aby ste žili, ale niektoré potraviny jednoducho nemôžete tolerovať bez nepríjemných vedľajších účinkov. Či už často cestujete alebo sa radi stravujete mimo domu, niekedy vám ani to najchutnejšie jedlo jednoducho nesadne. Užívanie FODMAP DPE pred každým jedlom môže zabrániť plynatosti, nadúvaniu a ťažkostiam. Vychutnajte si viac jedál, ktoré máte radi, a pokojne si oddýchnite s vedomím, že sa po nich nebudete cítiť nepríjemne. Vychutnajte si širší sortiment potravín. Znižuje občasnú plynatosť a nadúvanie. Znižuje úzkosť z jedla a vychutnajte si dobrodružné jedlá.
Viete už, že máte citlivosť na FODMAP? Ľudia, ktorí trpia citlivosťou na FODMAP, nie sú schopní jesť určité potraviny obsahujúce buď určitý cukor/sacharidy, alebo ich viacero bez toho, aby pociťovali žalúdočné ťažkosti. Podobne ako osoby trpiace intoleranciou laktózy (bežný FODMAP) si môžu vychutnať obmedzené množstvo mliečnych výrobkov užívaním enzýmu laktóza , osoby s citlivosťou na FODMAP môžu mať veľký úžitok z pridania silného tráviaceho enzýmu, ako je FODMAP DPE.
Osoby s ťažkou alebo dokonca stredne ťažkou citlivosťou na FODMAP si zvyčajne pripravujú jedlá doma namiesto toho, aby chodili von, aby predišli riziku náhodného požitia potravín s vysokým obsahom FODMAP, ako je cesnak a cibuľa. Žiaľ, vyhnúť sa všetkým potravinám s vysokým obsahom FODMAP je takmer nemožné, najmä pri stolovaní mimo domu. Preto sú tráviace enzýmy, ako napríklad FODMAP DPE, dôležitým partnerom pri ochrane pred nepríjemnými pocitmi spôsobenými náhodným kontaktom s FODMAP.Zabudnite na obavy, zaobstarajte si FODMAP DPE ešte dnes a opäť si vychutnajte jedlo.
Zloženie :
Pectinase- rozkladá pektín, ktorý je pevnou zložkou bunkových stien rastlín. Pektín sám o sebe nepatrí medzi FODMAP, ale nachádza sa v mnohých potravinách s vysokým obsahom FODMAP a je fermentovateľný. Tento enzým pomáha rozkladať fermentovateľné potraviny,”F” ktoré inak nemusia byť klasifikované ako potraviny s vysokým obsahom FODMAP.
Alfa Galactosidase – hlavný enzým používaný v populárnych produktoch na uvoľnenie plynov, je enzým zodpovedný za rozklad zložitých cukrov na jednoduché cukry. To umožňuje, aby sa niektoré potraviny spôsobujúce plynatosť, ako je krížovitá zelenina a strukoviny, stali ľahšie stráviteľnými. Tento enzým je dôležitý pre oligosacharidy, ktoré sú “O” vo FODMAP.
Laktóza- Enzým zodpovedný za hydrolýzu mliečneho cukru laktózy na glukózu a galaktózu. Tento enzým je dôležitý pre disacharidy,teda “D” vo FODMAP.
Amylóza –Enzým, ktorý čiastočne rozkladá škrob na maltózu. Amylóza sa prirodzene vylučuje z pankreasu a slín. Tento enzým je dôležitý pre monosacharidy, teda “M” vo FODMAP.
Glukoamyláza – premieňa škrob na cukor podobne ako amylóza, ale je najaktívnejšia pri vysoko kyslom pH. Zahrnutie tejto zložky umožňuje rozložiť mnohé cukry pred výstupom zo žalúdka. Tento enzým je dôležitý pre monosacharidy, “M” vo FODMAP.
Diastase–Rozkladá škrob na menšie molekuly cukru známe ako maltóza a glukóza. Tento enzým pomáha podporovať trávenie mono a disacharidov, teda “D” a “M” FODMAP.
Maltáza-Rozkladá maltózu na glukózu, ktorá je potrebná na to, aby telo dokázalo využiť cukor ako energiu. Tento enzým je dôležitý pre disacharidy, teda “D” vo FODMAP.
Cellulase-Enzým, ktorý trávi celulózu alebo rastlinnú vlákninu. Väčšina zvierat (vrátane ľudí) neprodukuje celulázu prirodzene, a preto nie je schopná využiť väčšinu energie obsiahnutej v rastlinnom materiáli bez doplnenia tohto enzýmu.
Xylanase –Enzým so schopnosťou tráviť polysacharid xylan na xylózu, ktorá je primárnou zložkou bunkových stien rastlín. Existujú určité dôkazy o tom, že xylanáza môže pomôcť pri rozklade niektorých umelých sladidiel a konzervačných látok.
Hemicellulase –rozkladá hemicelulózu,typ polysacharidu, ktorý je zložitejší ako jednoduchý cukor a je prítomný spolu s celulózou vo všetkých stenách rastlinných buniek.
Invertase-známa aj ako sacharáza, je enzým, ktorý rozkladá sacharózu (disacharid) na jej stavebné zložky glukózu a fruktózu. Tento enzým je dôležitý pre disacharidy, teda “D” vo FODMAP.
Beta Glucanase-rozkladá glykozidové väzby, čo je v podstate väzba, ktorá drží molekulu cukru s molekulou iného sacharidu. Tento enzým je dôležitý pre disacharidy, teda “D” vo FODMAP.
Zmes probiotík FODMAP-zmes dvoch silných probiotík na báze spór, ktoré môžu pomôcť pri vyrovnávaní a obnove zdravého mikrobiómu. Hoci neexistujú žiadne tráviace enzýmy, ktoré by priamo rozkladali polyoly, “P” vo FODMAP, ktoré sú primárne obsiahnuté vo výrobkoch “Sugar Free”, mnoho ľudí trpiacich FODMAP má nerovnováhu črevného mikrobiómu, ktorá môže prispievať k intolerancii polyolov.Kombinácia Bacillus subtilis a Bacillus clausii môže pomôcť obnoviť črevnú rovnováhu a podporiť pravidelnosť tým, že chráni pred občasnou zápchou a hnačkou.
Odporúčané použitie
Návod na použitie: Vezmite FODMAP DPE s 8 oz vody na začiatku každého jedla obsahujúceho FODMAP alebo podľa pokynov vášho lekára. Ďalšie kapsuly sa môžu užívať pri väčších jedlách alebo v období príležitostných ťažkostí.* Denná údržba: 1 až 2 kapsuly na jedno jedlo.